top of page

KLASSISK AKUPUNKTUR

Klassisk kinesisk akupunktur har vært brukt som behandlingsform i flere tusen år. Akupunkturens hovedfunksjon er å bidra til å styrke kroppens eget immunforsvar, og metoden brukes ofte til å lindre ulike smertetilstander. Jeg er godkjent av NNH innen Klassisk kinesisk akupunktur.

AKUPUNKTUR 2000

Akupunktur 2000 er en relativt ny akupunkturmetode som ble utviklet i Danmark. Metoden tar utgangspunkt i at det finnes følsomme reflekspunkter omkring leddene som har en forbindelse til forskjellige deler av hjernen. Behandlingen består i at nåler blir stukket inn i reflekspunktene. Dette gir signaler til hjernen, som igjen sender signaler tilbake til området som skal behandles.

ØREAKUPUNKTUR

Øreakupunktur virker via sentralnervesystemet og er kjent som ”akupunktures mikrosystem”. Metoden tar utgangspunkt i at det er en forbindelse mellom punkter i øret og andre deler av kroppen. Riktig punkt bekreftes ved at det er ømfintlig for trykk og har minsket elektrisk hudmotstand. Ofte brukes øreakupunktur i kombinasjon med andre behandlingsformer, men den kan også brukes alene.

LASERAKUPUNKTUR

Laserakupunktur stimulerer akupunkturpunktene tilnærmet lik en nål, og er spesielt beregnet for bruk i øret. Behandlingsmetoden passer perfekt for de som er redd for nåler. Apparatet som brukes sender sentrert lys med forskjellige bølgelengder inn i akupunkturpunktene. Laserstrålene er infrarøde og må ikke forveksles med laser som brenner huden. Behandlingen foregår helt smertefritt.

ELEKTROAKUPUNKTUR

Elektroakupunktur brukes for å forsterke virkningen av nålene, og frembringe muskelbevegelser der det er ønskelig. Nålene tilføres en svak strøm via elektroder tilknyttet en strømgenerator på 9 volt. Muskelsammentrekningene øker blodsirkulasjonen i området som behandles, og bidrar til lokal smertelindring og avspenning.

bottom of page